• יום שני, ט' בניסן, תשפ"א, 22 במרץ 2021, בין השעות 9:30 – 15:30
  • כנס מקוון של מכון מופ"ת

Contact event manager

רציונל

על רקע הקריאה להכשיר את הלומדים של היום לעולם המחר בולטת החשיבות המיוחסת ללמידה בין-תחומית, ובפרט לשימת דגש על שילוב בין מדעים, טכנולוגיה, הנדסה, אומנות ומתמטיקה (STEAM – Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).
מגמה זאת מעלה שאלות בדבר פדגוגיית החינוך הבין-תחומי ל-STEAM בהיבטים הנוגעים להוראה, ללמידה ולהערכה, וכן שאלות הנוגעות למימוש הרעיון והחזון במערכת החינוך, ולהשפעות ארוכות הטווח שיש לכך על הלומדים. נכון להיום, על אף חוסר האחידות בגישות ההוראה והלמידה הבין-תחומית ל-STEAM, קיימת הסכמה בדבר היתרונות הגלומים בה בהיבט של הלומד ובהלימה למיומנויות המאה ה–21. עם היתרונות הללו נמנים, בין השאר:

• העמקת ההבנה בתחומי הדעת הכלולים בתחומי ה-STEAM;
  • פיתוח רוח יזמית, סקרנות, יצירתיות וגמישות מחשבתית;
  • קידום מיומנויות לומד עצמאי וקבלת החלטות, ופיתוח מודעות לאתיקה ולמוסר;
  • פיתוח מיומנויות חקר ויכולת לפתור בעיות בדרכים שונות;
  • טיפוח מיומנויות חברתיות ותקשורת בין-אישית, ובכלל זה פיתוח יכולת לעבוד בצוות תוך שיתוף פעולה, ופתיחות לריבוי השקפות.

באוקטובר 2020 החל לפעול במכון מופ"ת צוות חשיבה בנושא חינוך בין-תחומי ל-STEAM. צוות החשיבה עתיד לפעול במשך שלוש שנים, ומטרתו היא להבנות באופן רעיוני ומעשי פדגוגיה מיטבית לחינוך ל-STEAM. בשלב הראשון פועל הצוות לאיגום המידע הנוגע ליישום הרחב של פרויקטים בישראל, במערכת החינוך הפורמלית והא-פורמלית, ובכל הגילים.
יום העיון אשר יתקיים בתאריך ט' בניסן תשפ"א, 22 במרץ 2021 נועד לקדם את החשיבה בתחום, ולתת במה לנעשה בארץ בתחום החינוך הבין-תחומי ל-STEAM. בין השאר ייסקרו היבטים חינוכיים, מחקריים וארגוניים, ותוצג העשייה בתחומי החינוך בשכבות הגיל השונות.

ועדת היגוי:

יו"ר ועדת ההיגוי: פרופ' עטרה שריקי, מכללת סמינר הקיבוצים

ליאור בר, מכון מופ"ת; שאנה ברייזבלט, מכון מופ"ת;  פרופ' ניצה דוידוביץ, אוניברסיטת אריאל בשומרון;  טל יזרעאל, אוניברסיטת בר-אילן; פרופ' אילנה לביא, המכללה האקדמית עמק יזרעאל ע"ש מקס שטרן; ד"ר ליאורה נוטוב, האקדמית גורדון, המכללה לחינוך; ד"ר רותי סגל, אורנים-המכללה האקדמית לחינוך; גלית פלורנץ, בי"ס און לחינוך מיוחד ; וויליאם פרג'ון, מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית; ד"ר אריאל פרידמן, מכון מופ"ת; ד"ר שרה קליין, אורות ישראל, מכללה אקדמית לחינוך; ד"ר נוע רגוניס, המכללה האקדמית בית ברל

Book your tickets

Thank you Kindly