הפורום הבין-לאומי המתוק​​שב למורים לעברית כשפה נוספת

אופי הפעילות

א. פעילות יו​ם-יומית באתר הפורום במרשתת
הפורום פועל על פלטפורמת המודל ומנצל את האפשרויות הטכנולוגיות והאינטראקטיביות של הפלטפורמה. באתר הפורום פועלים אחד עשר מדורים. לכל מדור יש מנהל או שניים מארצות שונות. לכל מדור תפקיד משלו.

רשימת המדורים:

1. מדור שיחות חופשיות: במדור אפשר לשוחח על כל נושא ולארגן שיתופי פעולה בין בתי ספר שונים ברחבי העולם.
  2. מדור עברית דיומא: מנהל המדור מציג מידי שבוע נושא אקטואלי אחר הקשור בהוראת העברית.
  3. מדור אוסף קישורים: במדור ניתן למצוא מאגר גדול של קישורים מהאינטרנט בנושא הוראת העברית.
  4. מדור מאמרים: במדור מתפרסמים מאמרים מתחום הוראת העברית. החברים קוראים את המאמרים ודנים בהם בהנחיית מנהלת המדור.
  5. מדור דיווחים מהשטח: במדור זה המורים מספרים על יוזמות מעניינות שעשו בכיתתכם, ועל רעיונות מעניינים שעשויים לתרום ולהעשיר את חברי הפורום ברעיונות.
  6. מדור חומרי לימוד: חברי הפורום שולחים למדור זה חומרי לימוד שהכינו בעצמם. המדור מכיל מאגר עצום של חומרי לימוד מקוריים בכל הרמות. למדור זה יש גם כמה  תתי-מדור, כגון: "תיבת המשאלות": כאן המורים מבקשים בקשות מיוחדות. למשל, אם מורה זקוק בדחיפות למערך שיעור מסוים, הוא מפרסם זאת בתיבת המשאלות, והחברים ממלאים את משאלתו במהירות.
  7. מדור אירועים מרחבי העולם: במדור זה מתפרסמים אירועים הקשורים בהוראת העברית, כגון: כנסים, סדנאות, הרצאות ועוד.
  8. מדור כתיבה יוצרת: מדור פופולרי במיוחד. מדי שבוע ניתנות לחברי המדור משימות כתיבה, והחברים מבצעים בהתלהבות את המשימות. במסגרת מדור זה נערכות מדי  פעם תחרויות כתיבה בין תלמידינו ברחבי העולם. לדוגמה: בל"ג בעומר פתחתנו בתחרות "הכותב המדליק", ביום ירושלים התלמידים כתבו מכתב לירושלים. תלמידים מצטיינים זכו בפרסים.
  9. מדור תמיכה טכנית: המדור מסייע לחברים בבעיות טכניות
  10. מדור דרושים: במדור זה מתפרסמות הצעות עבודה בתחום הוראת העברית.
  11. מדור IB העולמי: משרת את המורים המלמדים עברית לבגרות בין-לאומית.

ב. מפגש סינכרוני אחת לחודש
בנוסף לפעילות השוטפת, מקיים הפורום מפגשים סינכרוניים הכוללים הרצאות שניתנות על-ידי מיטב המרצים בתחום הוראת העברית וסדנאות חדשניות ומרתקות. המפגשים, שמתקיימים על פלטפורמת הבלקבורד, כוללים תמונה ושמע ומשמשים פלטפורמה "חיה" בה יכולים המשתתפים להיפגש ולשוחח. כל מפגש מוקדש לנושא מסוים (או לנושאים אחדים) שעליו הוחלט מראש.

ג. כנס בחופשת הקיץ
בעקבות החברות הגדולה שנוצרה בין חברי הפורום, החברים הביעו רצון להיפגש פנים אל-פנים בקיץ. הכנסים מתקיימים במכון מופ"ת במתכונת של יום השתלמות, ונערכות בהם הרצאות, סדנאות ותערוכות של ספרים וחומרי לימוד חדשים.

תכנית פעילות:

• לעיון בסיכומי פעילות הפורום, לחץ כאן;​