שולחן עגול בנושא: הפרופסיה של מורי המורים בעידן הוות"ת
מובילות: ד"ר שרון הרדוף, ד"ר תמי הופמן
משתתפים:
פרופ' ציפי ליבמן, יו"ר הוועדה לבחינה מחודשת של מערך ההכשרה להוראה ונשיאת מכללת סמינר הקיבוצים לשעבר
פרופ' איציק גילת, ראש רשות המחקר לשעבר, המכללה האקדמית לוינסקי–וינגייט
פרופ' עפרה ענבר, אוניברסיטת תל-אביב
מכללות לחינוך עוברות תהליכי שינוי מסוגים שונים, ביניהם מעברן לאחריות הוות״ת. לתהליכים אלה השפעה ניכרת על אופי ההוראה במכללות ועל דמותם של מורי המורים. לצידם מתחוללות מגמות עומק בעולם החינוך והכשרת המורים במדינות השונות: פיחות גובר במעמד המורים, הפניית תשומת הלב להכשרת התלמידים לשוק העבודה העתידי וההתמודדות עם ההתפתחות המהירה בטכנולוגיה ובבינה מלאכותית יוצרת. כניסתה המואצת של בינה מלאכותית לתהליכי למידה והוראה היא בעלת השלכות מרחיקות לכת על תהליכי למידה והוראה ועל מעמד הידע בעולם ולכן גם על הכשרתם של מורי המורים ועל איכותם.
בתוך הקשר זה מעברן של המכללות לחינוך לאחריות הוות"ת מעלה שאלות חדשות ביחס לזהות המקצועית של מורה המורים בעת הזו: האם הוא קודם כול חוקר או מורה? האם האקלים המקצועי של המכללות תומך באופן דומה בשני צירי הבסיס של ההכשרה להוראה – בתאוריה ובפרקטיקה? האם לא הגיעה העת להגדיר מחדש את תפקידם של מורי המורים בעת הזו, רווית המשברים בחינוך ובחברה, כמי שיעבירו הלאה ידע, מיומנויות וערכים אשר יעצבו את דמות הלומד בעתיד?
במסגרת השולחן נבקש לדון בשאלות אלו תוך מיקוד בסוגיות של זהות מקצועית של מורי מורים והאתגרים הייחודיים לה בעת הזו. בדיון נציג מחקרים מרכזיים מעודכנים בנושא ונחשוב יחד על דרכי פעולה אפשריות לקידום מעמד המורים והמורות בישראל.