מודל בית ספרי

על התוכנית

התכנית נמצאת במאגר התכניות בגפ"ן (מספר תכנית – 13208)

קהילת מחנכות בית ספרית מורכבת ממחנכות בית הספר, בהובלת מנהלת בית הספר.

התהליך הבית ספרי יכלול ליווי קבוצתי ואישי של קבוצת מחנכות, לצד טיפוח קהילת מנהלות המעודדות ותומכות בתהליך כולו. שיתוף מנהלות הוא מרכיב קריטי בהפעלה ובהצלחת הקהילה. הקהילה הבית ספרית פועלת במסגרת מפגשי קהילה, ועוסקת בעוגני התוכנית: פיתוח אישי ומקצועי, פיתוח פרופסיה ובניית קהילה, באמצעות עיסוק בסוגיות "כאן ועכשיו" ובאמצעות חקר פרקטיקה. ייחודיות הקהילות הבית ספרית הוא בעיסוק בסוגיות הנוגעות לבית הספר ולתפקיד המחנכת בבית הספר אליו היא משתייכת, בהתייחס למאפיינים הייחודים שלו. כל קהילה בוחרת באילו סוגיות להתמקד ויוצרת ידע חדש ושימושי לתפקיד המחנכת, בהקשר הבית ספרי הייחודי שלהן.

תפיסת הקהילות הבית ספריות היא כי המחנכת היא מחד חלק מהמערך הבית ספרי וגם המורים האחרים הם אנשי חינוך, מאידך המחנכת היא המובילה והמנהלת את מערכות היחסי עם המורים האחרים, בהתייחס לכיתה ולתלמידים, ולכן הפיתוח מקצועי שלה משפיע גם על המעגלים הנוספים בבית הספר.

חשוב לדעת

תכנית דו-שנתית גמישה ומותאמת להרכבה במתכונת מצומצמת ורחבה 30 | 60 שעות
(מפגשים קבוצתיים , קבוצות קטנות, שיחות אישיות)

  • מימון פילנטרופי של 70%
  • עלות לבית ספר: תכנית של 60 שעות- 30,000 ₪ (מתוך סה"כ עלות התכנית – 92,000 ₪) תכנית של 30 שעות- 22,000 ₪ (מתוך סה"כ עלות התכנית – 73,000 ₪)
  • כוללת סיורים, מימון פרויקטים ופיתוח תוצרים, תמיכה בשוויון הזדמנויות, סל מומחי תוכן
  •  מלווה במחקר הערכה ומדידה חיצוני

פריסת בתי ספר

תוכנית הקהילות הבית ספריות מופעלת ע"י שני גופים: כי"ח (כל ישראל חברים) וOD  פיתוח ארגוני. בשנה הראשונה הוקמו 7 קהילות בית ספריות, מתוכן סיימו 6, ובשנה השנייה הוקמו 8 קהילות נוספות.

בתי הספר שלוקחים חלק בתוכנית פרוסים ברחבי הארץ – מקיבוץ מרום גולן שבצפון ועד חורה בדרום. בי"ס טורעאן ג' (טורעאן), בי"ס אביטל (מרום גולן), בי"ס תל"י (רעננה), בי"ס בן צבי (נס-ציונה), בי"ס השבעה (אזור), בי"ס אלזהראא (חורה),  בי"ס גאולים (אשדוד), בי"ס אמירים (אשדוד), בי"ס אילנות כרמל מערבי (חיפה), בי"ס החותרים (טירת הכרמל), בי"ס בארי (נתניה), בי"ס יהלום (עפולה), בי"ס הוברמן (פתח תקווה), בי"ס רוקח (תל אביב), בי"ס עליזה בגין (מגדל העמק), בי"ס דוד אלעזר (קריית גת).

כל ישראל חברים (כי"ח)

אליאנס כל ישראל חברים (כי"ח) הוא ארגון חינוכי ישראלי, שנוסד לפני כ-220 שנה בצרפת.

כי"ח עוסק בפיתוח מענים חינוכיים לסוגיות החברתיות הקשורות בפערים החברתיים ובשסעים העמוקים המאפיינים את החברה הישראלית בשעה זו. סוגיות אלו כוללות מיעוט הזדמנויות והתדלדלות הון אנושי צעיר בפריפריה, הצורך במיצוי יכולות והזדמנויות ללא קשר למצב סוציו אקונומי או מקום מגורים.

בכי"ח מאמינים כי קהילת מחנכות הנה כר פורה לצמיחה והתפתחות רגשית, תודעתית ומקצועית של מחנכות בבית הספר. מסגרת תומכת מחד ומלמדת מאידך, המאפשרת למחנכות לעבד, לנתח, לגבש תובנות ולהוציא לפועל המשגות ותפיסות עבודה שהינן פועל יוצא של למידה דיאלוגית, מפרה ומעצימה. הם מאמינים כי למידה משמעותית והתפתחות יתאפשרו בעיקר במסגרות מעצימות, המאפשרות למידת עמיתים, קיום דיאלוג מתמיד בין אישי ותוך אישי. עיבוד של חוויות מקצועיות ורגשיות בדרך לעיצוב והמשגה של תהליכי חינוך והוראה יטיבו עם המחנכות בפרט ועם קהילות בתיה"ס בכלל. במרכז עומדת תפיסת המחנכת כסוכנת שינוי, מתוך אמונה שהצבתה במרכז תאפשר היווצרותו של תהליך מקביל, שבו תדע ובעיקר תהיה מסוגלת להציב את תלמידיה במרכז, להיות קשובה לעצמה ובה בעת להיות קשובה אליהם, ולקדם בצורה מיטבית את כלל הקהילה.

פיתוח ארגוני O.D

O.D הינה חברת יעוץ הפועלת בשותפות עם הקהילה העסקית והחברתית בהובלה ויישום שינויים המניבים תוצאות פורצות דרך, על ידי מימוש הפוטנציאל הקיים באדם ופיתוח ההון הארגוני.

O.D משלבים הבנה מעמיקה של המורכבות הארגונית ושל הממד האנושי ומחויבים להוות אמת מידה בענף במצוינות, יושרה, וכמקום עבודה אטרקטיבי ומעצים.

O.D שמו להם כיעוד לתרום מיכולתיהם וניסיונם ולפעול באופן ממוקד מול רשויות מקומיות, החברה הערבית ומערכת החינוך. הם רואים בשלושת מגזרים אלה ושחקנים נוספים בזירת השינוי החברתי צירים מרכזיים ביכולת להפוך את החברה הישראלית לחברה צודקת יותר הרואה את האדם במרכז ומייצר מארג חברתי וקהילתי התומכת בכל אדם באשר הוא, לממש את הפוטנציאל הטמון בו.

תפריט
אפשר לעזור?